Energivejledning handler bestemt ikke kun om kedelige energiberegninger og tal.Energivejleder logo

Energivejledning handler i høj grad om indeklima og husets sundhed – og dermed også din sundhed.
Og det handler også om af afhjælpe problemer med fugt og skimmelsvamp.

Kan ovenstående så oven i købet kombineres med økonomiske besparelser er det en “win-win” situation.

Men det kræver vel at mærke, at du foretager de rigtige investeringer, der kan give de bedste besparelser og løsninger til netop dit hus.

Det gælder om, ikke bare at “hoppe på” en eller anden tilfældig reklame for isolering eller vinduer, men at få afdækket de problemer, udfordringer og muligheder  der er aktuelle for dig.

Med andre ord: Gennemgå huset sammen med en uddannet energivejleder INDEN du investerer i noget, så du undgår “hovsa” løsninger og dyre fejlinvesteringer.

Når man regner på energibesparelser er det værd at huske på, at det ikke kun handler om at spare penge på varmeregningen.

Der er også et meget vigtigt element, der hedder indeklima. Dette gælder, hvad enten det drejer sig om dit hjem, kontor eller et butikslokale.

Vi befinder os mange timer inden døre, både hjemme og på arbejdet. Derfor er det meget vigtigt, at indeklimaet er i orden for ikke at blive syge.

Træk, fugt, skimmelsvamp, dårlig luft cirkulation mm kan være skyld i – eller forværre hovedpine, astma og allergisymptomer. Dette er bestemt også værd at have med i overvejelserne når vi taler energivejledning og energirenovering. Et godt og sundt indeklima på arbejdspladsen øger arbejdsglæden og produktiviteten, og ofte er det ganske små ændringer der skal til for at gøre en stor forskel.

En energirenovering  giver ikke altid de forventede besparelser. Dette skyldes, at vi ubevidst ændrer adfærd. Er huset blevet mere tæt og varmt, nyder vi varmen, smider uldsokkerne og glæder os over , at det ikke trækker. Det sparer selvfølgelig ikke så meget varme, men er også en vigtig  del af energivejledning og energirenovering.

Skal du alligevel til at bygge om, er det en rigtig god ide at bruge en energivejleder allerede i planlægningsfasen. Han kender også til de nye energi- og lovkrav, der hele tiden kommer.

Du kan også selv se den nye guide vedr BR18 som er de gældende energikrav lige nu.

HB Ejendomme udfører energivejledning – både selvstændigt og som en naturlig del af processen hvis du alligevel skal have bygget om.

Brian Borg er uddannet energivejleder og certificeret termografist.  Termografering er billeder taget med et varmefølsomt kamera. Kameraet er meget følsom, og kræver speciel uddannelse for at tolke billederne rigtigt. Men kan man det, er det til gengæld utroligt spændende hvad man kan se på billederne: isolering, der er faldet sammen eller helt mangler, skjulte kuldebroer, byggesjusk og meget mere.

 

Og husk: at et besøg af en energivejleder koster ikke mere end to gode uld plaider!

Og så du har faktisk mulighed for at få besøget HELT gratis hvis vi efterfølgende indgår en aftale om energirenovering.

kontakt din lokale energivejleder allerede i dag og hør hvad vi kan gøre for dig.